Plånboken är död!

Det är ju knappast någon hemlighet att vi mer eller mindre gått över till ett kontantlöst samhälle. Visst, inte till 100 % men det är idag långt ifrån någon självklarhet att alla har kontanter med sig i plånboken. De tillfällen när kontanter kan behövas blir färre och färre och många av oss nöjer sig idag med att ta ut sedlar till just de tillfällena. En konsekvens av det här är också att plånbokens roll förändras. Den har helt enkelt numera funktionalitet för sedel- och myntförvaring som inte behövs så ofta. Plånböcker används fortfarande, men numera främst till att förvara olika kort i – det är någonting vi fortfarande har användning för.

Plånböcker är mjuka, kort är hårda

Frågan är då enkel: varför använda just en plånbok till detta? Det finns faktiskt ett bra alternativ – en korthållare. Korthållare består oftast av metall och är till för att först och främst förvara kreditkort och liknande. Just det att de har en lite hårdare konstruktion är en av deras stora fördelar jämfört med vanliga plånböcker. Att sedlar kan vikas utan problem och att mynt är hårda vet i. Det samma gäller inte för alla våra olika kort och det är ett av huvudskälen till att en plånbok inte är riktigt optimal för att förvara kort i. Det är däremot en korthållare. Att det sedan får plats lite sedlar däri om det skulle behövas gör så inte saken sämre, för de få tillfällen då vi behöver kontanter. (Inte allt som säljs som korthållare är dock tillverkat i hårt material, utan det finns mjuka sådana också, men det motverkar på sätt och vis deras syfte lite).

Korthållare eftertraktad vara
Korthållare är också någonting som för inte så länge sedan fick stora rubriker i Sverige – men av lite fel anledning. Nu talar vi givetvis om SL:s vd Anders Lindström som när han var i Hongkong ”råkade” stoppa en korthållare för 2 400 kronor i sin ficka. Nu är det förvisso så att det är fullt möjligt att han slarvade, och korthållare är ju inte så stora saker. I vilket fall som helst dömdes han för stöld vilket sedan ledde till att han sade upp sig. Om detta var bra reklam eller inte för korthållare eller inte vet vi inte; men det visar om inte annat att det är en attraktiv vara.

Personlig touch
korthållare med graviKorthållare är ingenting som vi på Stuffbay har i vårt sortiment. Vi tror att de är på väg att bli lite väl ”mainstream” för oss och passar helt enkelt inte in i vårt fokus. Men trots det vill vi propsa för korthållare med en mer personlig touch. Det handlar om Getpersonal.se vars namn avslöjar lite om deras affärsidé – sälja olika saker som ges en lite mer personlig inramning. I det här fallet då korthållare med gravyr, exempelvis ens namn. Vi gillar också Getpersonal.ses affärsidé och ser dem inte direkt som konkurrenter, även om deras affärsidé till viss del liknar vår.

Det var allt för den här gången – ett litet inlägg om någonting som vi inte säljer själva och som rekommenderar en butik som inte är vår. Vi tvekar inte att rekommendera andra butiker när de erbjuder bra och intressanta grejor som vi själva inte saluför. Just korthållare tycker vi också är någonting som borde uppmärksammas mer än de gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *